sobota 15. srpna 2015

Bubenečská Veverka

Každá městská část má své hospodské či kavárenské dominanty a nejinak je tomu i na Šestce. Dnes si jednu takovou dominantu představíme z nezvyklého pohledu. Kdo nezná hospůdku U Verky, místní neřeknou jinak než U Veverků, jako by nežil. Vyhlášené pivo, kuchyně i prostředí srovnatelné s takovými skvosty hospodské kultury jako U Zlatého tygra či U Hrocha, dělá z tohoto místa "must see spot". Trochu mi to začíná připomínat zoo. Než ale úplně zdivočím, představím vám zdejšího naloženého krále. Království za hermelín, ano nebo ne? Pojďme na další recenzi!

U Veverky (Eliášova 14, Praha 6)
petr-moravec@seznam.cz









Vzhled a dekorace - 3,5
Hermouš rozpůlený vejpůl plus kopa zelí.
Vyzrálost sýru - 4
Vytažen tak akorát včas.
Paprička, cibule, koření - 3,5
Paprička pálí v delikatesním opojení, avšak cibulka s kořením a převládající zelí dávají hermouši jakousi nasládlou chuť, jež mě moc neoslovila.
Pečivo - 3,5
Chleba je dost, horší je to s jeho čerstvostí.
Celková chuť- 3,5
Hermouš není špatný a dá se z něj docela dobře najíst. Pokud jste milovníci nakládaného zelí, určitě vás potěší, jen ta sladká chut jako by se k tomuto pacholkovi moc nehodila.

Cena 89 Kč

Upřímně jsem trošku zklamaný, hermouš je moc fajn, ale ta sladkost mi prostě nesedla. Naopak zdejší pivo chutnalo jako med a obsluha byla milá a pozorná. K 18 bodům přidávám další extra bodík jako zásluhu za poctivost a delikátnost prostředí i piva. Kdo miluje zelí, tomu mohu zdejší hermoušák jedině doporučit. A kdy vyrazíte na hermouš k Veverkům vy? Dejte vědět, jak vám chutnal!

Teplotám nad pětatřicet a hermologům zdar!
Poroučí se Gerald!

Hodnocení 19 bodů

Žádné komentáře:

Okomentovat