čtvrtek 2. května 2013

Serafín - chuť co Potrvá

Pod kaštany v srdci Bubenče se ukrývá jedno malé, trošku nenápadné, zato velmi příjemné a na program bohaté divadýlko. Místo je u dejvičáků více než známé, ale fakt, že nabízí prvotřídní hermelínový zážitek, už moc ne. Na zdejší sýrový zázrak zvaný Serafín jsem dostal horký tip. Jak obstál tento fešák mezi pražskou elitou. zjistíte v naší nejnovější recenzi.

POTRVÁ s. r. o. (Srbská 347/2, Praha 6 - Dejvice, 160 00)
http://www.potrva.cz/






Dřív než se pustím do dnešní recenze jedno malé zamyšlení. Poslední dobou se stále častěji setkávám s hermelíny - speciály, které nejsou připravené v tradičním smyslu ala cibule - paprička, ale snaží se uspět s nezvyklou kombinací chutí. To je případ i tohoto Serafínu. Obodovat takový hermelín a zároveň zachovat alespoň malou férovost s tradičními pacholky však není vůbec jednoduché. I tak se o to níže pokusím. Možná by to však chtělo novou hermelínovou kategorii, co myslíš Anče?

1. Vzhled a dekorace na talíři - 5
První dojem byl plný obdivu. Takové stylové podání tu ještě nebylo a nemůžu jinak než za plný počet. Plátek ananasu převázaný provázkem s černou a zelenou olivou je prostě štýlo.
2. Vyzrálost sýru a náplň - 4
Decentní vyzrálost doplněná náplní z česneku a bazalky je nadmíru důstojná jeho vzhledu. Bazalka má říz a o česneku nemluvě.
3. Paprička, cibule, koření -4
Těžké hodnotit. Cibule i paprička chybí, místo toho je tu ananas a brusinky.
4. Pečivo - 2
Tři kousky jemně osmahlého chleba, řekl bych spíše mini krajíčků, moc nepotěší. Chuťově největší zklamání. Ach to pečivo.
5. Celková chuť - 4
Kombinace sladko slané chuti je mou oblíbenou. Ananas s brusinkami se skvěle doplňuje s decentně naloženým hermoušem a jeho česneko-bazalkovou náplní. Radost prožívat každé sousto.


Kavárna Potrvá s tímto Serafínem míří k nejvyšším příčkám. Chuťové buňky byly uspokojeny netradiční kombinací za cenu 70kč, což je k vysokému standardu tohoto hermelínu odpovídající cena. Body navíc za speciální kategorii musím udělit tentokrát dva. První je za skvělí koncept kavárny s originální produkcí. Druhý je za celkovou atmosféru a rodinný styl divadlo-kavárny, který se dětí rozhodně nebojí. Celkem si zdejší Serafín vysloužil 21 bodů. Mňam!

Co vy na to? Jak jste si pochutnali? Dejte nám vědět a nechte svůj koment.
Hermelínům zdar a speciálům především!

1 komentář:

  1. Zajimava kombinace, ale ten ananas z konzervy bych za cibuli, berani roh nebo feferonku nevymenil. A s pivem mi to uz vubec nekoresponduje. Jinak pekny clanek :-) Kontroluju tento blog docela casto a uz se nemuzu dockat na hodnoceni meho prispevku. Jen tak dale agente...

    OdpovědětVymazat