úterý 16. října 2012

Kavárna Velryba

A je to tady!
První podzimní příspěvek agenta Anče a odhalení vkusu jednoho hermelínu. Nechte si chutnat!

Hermelín z Kavárny Velryba (Opatovická 156/24, Praha 1) http://www.kavarnavelryba.cz/


1. vzhled a dekorace na talíři - 4 body
Tento hermelín nabízí za 55 kč hodně dekorací. Proč se ale na talíři zjevilo nakládané zelí, to pro mě zůstane mystériem. Rajče a okurku beru jako roztomilý, český postkomunistický folklor.
2. vyzrálost sýru a náplň - 2 body
Ve Velrybě si hermelín nejspíš vyrábí sami. Přesto náplň není chuťově výrazná. Uvnitř je jen jakási červená paprička pálivější chuti a záhadné pojivo - zatím blíže neurčené. Česnek aby pohledal, dokonce jsem pojala podezření, že se v hermelínu nevyskytoval vůbec! O dalším koření nemůže být ani řeč.
3. celková chuť - 2 body
Byl to jen takový dobře uzrálý, v oleji naložený hermelín. Víc se o jeho chuti říct nedá. A to je opravdu málo.
4. paprička, cibule, koření - 2 body
Zelená paprička je chuťovou záchranou. Červené cibule je sice dobrá, ale pro hermelín, si dovolím tvrdit, ne tak prioritní.
5. pečivo - 2 body
Dva krajíce šumavy, předkrájené. Nevím jak vy, ale pro mě předkrájená šumava není to, co pravděpodobně nejlevnější český chleba nabízí. Je skutečně takový problém objednat každé ráno čerstvou? To je ale pro české hospody a restaurace spíše otázka z oblasti filozofie.

Hermelín z Velryby získal 12 bodů z možných 25. V "nepojmenované kategorii" získal další bod za servírku, která se aktivně zajímala, jestli chutnalo. To, že se ve Velrybě kouří mám chuť ocenit mínusovým bodem, ale jistě se najde hodně kuřáků, pro které je to bod plusový. Proto ponechám za nula bodů.
Velryba celkem: 13 bodů.

Upgrade: To, že jsem ocenila aktivní dotaz servírky "jestli chutnalo" plusovým bodem byl velmi dobrý nápad. Ještě lepší ovšem byl ten, že jsem jí tehdy řekla pravdu a to, že náplň není nic moc a česnek aby pohledal. Dalším dobrým nápadem (tentokrár už vedeným boží rukou a ne mojí) bylo, že svedla mého hermelínového kolegu Peťu do Velryby na hermelín, aniž by věděl, že jde o tento recenzovaný. Ukázalo se, že můj komentář nebyl vzat na lehkou váhu a náplň byla vylepšena! Česnek psal! Příště zkusím nadhodit, jestli by jako dekoraci nechtěli přihodit kadeřavou petrželku... Ať to máme komplet.

A jak jste na tom Vy? Chutnalo?

Žádné komentáře:

Okomentovat