neděle 24. března 2013

"Nákladní hermelín" z kavárny Mlýnská

Agent Gerald v tomto týdnu nelenil a přínáší ještě horkou recenzi!  Voala...
V prostředí malostranského Kampa parku leží bašta umělčů a intelektuálů, také známá jako základna všech příznivců knížete ze Schwarzenbergu. U příležitosti Mezinárodního dne divadla jsme se společně s lidmi z organizace Mír bez hranic, po jejich klaunském pochodu Prahou, vydali zahřát právě do Mlýnské. Jak si vedl zdější "nákladní" hermelín, se dozvíte v našem dalším příspěvku.

Mlýnská (Všehrdova 449/14,118 00 Praha 1 - Kampa)
http://www.facebook.com/pages/Kavárna-Mlýnská/159467044110795?fref=ts





Naše rozverná nálada se skvěle doplňovala se zdejší atmosférou. Kavárna je navíc dog friendly a ani tři kytáry na plné struny a jambé nevadilo. Teda - ne hned. Jambé bylo už fakt trošku moc.

1. Vzhled a dekorace na talíři - 3
Klaunský nos někomu spadl na můj talíř a kupodivu moc škody nenadělal. Minimalistický vzhled ve stylu geometrie kruhů - dneska za dobře.
2. Vyzrálost sýru a náplň - 4
Největší zajímavostí tohoto hermoušel byla bezesporu náplň. Za její originalitu s použitím nejspíše rozmarýnu (ruku do ohně bych za to však nedal), jej musím pochválit. Hniličkovského sýru jsme se však opět nedočkali. Ještě by mu tak týden v láku slušel.
3. Paprička, cibule, koření - 3
Paprička je, ale nepálí. Jen na jazyku příjemně šimrá. Koření obstojné, ale kde je cibule?
4. Pečivo - 4
Pečiva bylo v ošatce dostatek, můžete vidět na obrázku výše, ale tato porce je určena pro dvě osoby a tudíž i dva hermelíny, což tak slavné už není. Jinak čerstvé a chutné.
5. Celková chuť a dojem - 3
Ikdyž mým spoluochutnavačům sýr velmi chutnal, mně až tak uplně ne. Hned vám řeknu proč. To záhadné koření mělo totiž tak velmi pronikavou chuť, která se u mým chuťových buněk blížila chuti "drsoňu", neboli Fernetu obecnému. A s ním již nechci mít v životě nic společného. Sýr sám osobně špatný vůbec nebyl a komu fernetová příchuť nevadí, ať si klidně jeden bod navíc přidá.


V Mlýnské kavárně to po hlavní kategorii vyšlo na slušných 17 bodů.V bonusové části musím přidat ještě body 2. Obsluha se nenechala zaskočit hudební produkcí ani pomalovanými klauny a zdejší úžasný průhledný bar se zabudovanou dekorací prostě musíte vidět! Cena 59 kč je úměrná kvalitě hermelínu i místu výskytu kavárny. Jen servírka slíbila, že mi prozradí odkud tento hermelín dováží, ale zapomněla! Já však ne. Naštěstí mám zde své agenty a Gabča mi určitě tuto informaci prozradí. Sečteno a podtrženo 19 bodů.

Pokud míříte na Kampu, směle zavítejte do Mlýnské kavárny. Příjemné prostředí a originální chuť hermelínu po procházce přijdou vhod a třeba zde potkáte nějakou tu známou tvář. Anče, a ty sem koukej zajít taky, zajímá mě to tajemné koření, jemuž nemůžu přijít na chuť.
Málem bych vám zapomněl říct, odkud se vzal "nákladní" hermelín. Co myslíte? Prostě to někdo vymyslel, ale baví!
Agent Gerald zdraví hermelín a vám přeje dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat