pondělí 13. října 2014

U Rumpálu

Při sobotním bloudění Novým Městem Pražským, bez rezervace se opravdu v tento čas (desátá večerní) nedostanete na žádné místo, na které byste rádi, jsme se s agentem Soňou dostali až do ulice Školská. Původně jsme měli v Plánu jít do Leica Gallery (zavřeno) či zaskočit do Café Therapy (zavírali) a tak nám nezbývalo než vydat se dále do kopce, až jsme po útrpném hledání zakotvili v restauraci U Rumpálu. Jaké překvapení nás v této restauraci čekalo a co vypovídá jejich hermelín o kvalitě zdejší kuchyně si můžet přečíst v našem reportu!

U Rumpálu (Školská 14, Praha 1)
urumpalu@email.cz




Tato ryze česky zaměřená restaurace připomíná rádoby moravský skanzem. Podle názvu můžeme předpokládat, že zde nalezneme velký rumpál (ruční naviják nejčastěji se vyskytující u studní, pro ty co nevědí) a opravdu se zde nachází, situovaný do interiéru vesnických stavení z 19. století (dolní část restaurace). Nahoře se toto zařízení prezentuje v obdobném stylu s vesnickými motivy ovšem  již bez rumpálu..-)) Tak pojďme na to hodnocení!

1. Vzhled a dekorace na talíři - 3
Vzhled odpovídá celkovému ladění restaurace, řekl bych takový "selský".
2. Vyzrálost sýru - 3
Hermouš byl dobře naložený ale..
3. Paprička, cibule, koření - 2
Cibule bohužel nebyla naložená, paprička nepálila, její chut byla spíše sladká a koření odpovídalo nevýraznému ladění do česneku.
4. Pečivo - 3
Chléb nebyl špatný, pouze ničím vyjímečný.
5. Celková chuť a náplň - 2
Bohužel mi tento hermelín vůbec nesedl. Byl sice rozříznutý, ale náplň úplně chyběla. Vůbec nevím, jak tohoto naložence popsat. Takový nemastný neslaný a spíše mastný než slaný. Z tohoto hermouše jsem byl doopravdy zklamán zvláště proto, že v popisku uvádějí, že ho nakládají podle tajného receptu.
Cena: 65Kč + 10kč pečivo

V restauraci U Rumpálu mě hermelín docela zklamal. Další překvapení nastalo, když zaúčtovali pečivo k ceně hermouše. Výsledná částka je dle mého názoru trošku nadsazená.  Jediné, co bych rád vyzvedl, je milá a ochotná obsluha, za kterou dávám jeden extra bod navíc. Celkem si zdejší naloženec tedy vysloužil 14 bodů.

A co říkáte na zdejší hermelín vy? Dejte nám vědět!
Nakládejte, ochutnávejte a u další recenze opět s agentem Geraldem! Peace!

Hodnocení 14 bodů (max. 25)










Žádné komentáře:

Okomentovat