sobota 23. března 2013

Pivnice U Švejků

Pod svahem petřínského kopce, kousíček od dolního nástupiště lanové dráhy, se nachází pivnice, jež je vyhlášená výbornou svíčkovu a zvěřinovými specialitami. Jelikož jsem byl zrovna poctěn vzácnou návštěvou z Bulharska, která chtěl zkusit něco z tradiční české kuchyně, rozhodl jsem se jim ukázat tuto, dnes už to snad mohu říct, "past na turisty". Svíčkovou tu mají znamenitou, což o to, ale jak dopadl hermelín?

Pivnice U Švejků (Újezd 22, 118 00,  Praha 1)
http://www.usvejku.cz/cs/index.php







1. Vzhled a dekorace na talíři - 4
První dojem nebyl vůbec špatný. Hermelín nám hezky plaval ve zlatavé marinádě obložen zhurta cibulkou a dokonce se zdálo, že i petrželka s talířem k tomu ladí. Kde je však paprička, neslo se ovzduším jako nářek náruživého chillaře.
2. Vyzrálost sýru a náplň - 3
Sýr byl hutný, ale ne správně vyzrálý. Náplň chyběla úplně. Trošku mhouřím oko a přidávám bod navíc.
3. Paprička, cibule, koření - 2
Kdybych napsal, že jsem po koření marně pártral, nebyl bych daleko od pravdy. S kořením to byla opravdu bída. To, že chybí paprička, nebudu komentovat. Cibule nebyla špatná, ale to je trošku málo. Navíc roztodivná polevo-marináda, ve které sýr plaval, byla víc ke škodě než k jídlu.
4. Pečivo - 2
Tři krajíce nejsou nic moc. Dohánět jejich počet se pokusili tloušťkou, ale věřte, že dát takový krajíc do pusy, je trošku umění. Chléb byl sice čerstvý, ale chuť více než průměrná.
5. Celková chuť - 3
Od tohoto sýru jsem očekával daleko víc. Nebyl dobře naložený ani kořeněný a olejová marináda se vůbec nepovedla. Hermelín sám osobě nebyl nejhorší, ikdyž by si zasloužíl ještě dozrát.




Hermelín z Pivnice od Švejků získal podprůměrných 14 bodů. Jeho nadprůměrná cena 78kč rozhodně neodpovídá chuti. Z celého zařízení jsem měl dojem, že je to jedna velká past na turisty. Svíčkovou tu možná mají dobrou, ale co se hermelínu týče, škoda mluvit. Obsluha nebyla profesionální, jak bych na takovou lokálku očekával, ikdyž se snažila sem tak vykouzlit úsměv na tváři. Prostředí příjemné, mělo jak kuřáckou, tak nekuřáckou část. Hudba z rádia však nepotěší. Ve speciální kategorii tentokrát neudělím body žádné. Jelikož málo muziky za hodně peněž seženete leckde. Sečteno-podtrženo 14 bodů je malinko k pláči.

Na takový podnik doopravdy slabota. Anče, jsem kamarády ze zahraničí na hermouš nevoď!
Vy ostatní si nenechte zajít chuť a hermelínům zdar!
Gerald






Žádné komentáře:

Okomentovat