pondělí 17. června 2013

Vzorová Vzorkovna

Na rohu Bartolomějské a Průchodní se nachází jedna z nejkultovnějších hospod současného pražského undergoundu - slavná Vzorkovna. Na dveřích není žádné označení a stav budovy celkově nevypovídá, že by se zde nějaká hospůdka nacházela, přesto je to oblíbené místo alternativců, teen-turistů a hudebníků, kteří zde každodenně po 11 večer zahajují své jamovací produkce. Hermelín je však věc, která nás na tomhle místě zajíma zdaleka nejvíc. Jaký byl hermouš při svíčkách ve společnosti sáněk, dvou pian a pozadí, které sedělo na špalku se dozvíte v naší nejnovější recenzi.

Vzorkovna (Bartolomějská 309/13, 110 00 Praha-Praha 1)





Byli jsme tak zvědavý na tenhle hermelín, že jsme jej zapomněli vyfotit  hned na začátku a prostě ho museli ochutnat. Navíc světělné podmínky středověku (svíčkové prostředí) moc kreativity s foťákem v mobilu neposkytovaly.

1. Vzhled a dekorace na talíři -3
 Co si budeme povídat, kuchaři se se servírováním zrovna dvakrát neštvou. Ostatně v takovém to podniku by to ani nikdo nečekal.
2. Vyzrálost sýru a náplň - 3
Sýr by zasloužil ještě nějakou tu nálevovou lázeň. Náplň mě opravdu nedostala a myslím, že to právě ona byla příčinou jemně nahořklé chuti, které ale kupodivu zas tak moc nevadila.
3. Paprička, cibule, koření - 3
V prvním případě musím vyčíst - málo cibule, která byla dobrá, ale taky by si zasloužila, stejně jako hermelín, být v nálevu o trochu déle. Za to paprička mile překvapila a podráždila jazykové buňky citlivé na ostrost.
4. Pečivo - 3
Čtyři kousky průměrného chleba, ale stačilo.
5. Celková chuť - 3
Jak bych to jen nejlépe vyjádřil? Chuť byla roztodivná, ale zajímavá. Kombinace smetanovosti s jemnou poloostrou nahořklostí, ale věděli jste, že jíte hermelín. Až na tu maličkou pachuť, která někomu může vyhovovat, jelikož vytváří velmi specifickou chuť, to nebylo špatné. Přesto u mě jen průměr.


Tento sýrový zázrak se moc nevytáhl a celkově si vysloužil průměrných 15 bodů. Na druhou stranu byl cenově příznivý - 50 kč a ve speciální kategorii přijdou ještě další body navíc. Ten první přijde za geniální atmosféru a design celé putiky, jež kdysi dotvářela také dvojice čajových čuníků. Naštěstí ty časy jsou pryč a čuníci si hový v křemíkovém nebi. Sáňky a piána zůstaly, což je chvályhodné. Druhý bod přichází za úžasný hudební zážitek, který se zde každý večer koná.
Sečteno a podtrženo hermouš z Vzorkovny vylétl na 17 bodů! Pokud jste podnapilý, přičtěte dalších sto..-))

Těště se na další recenze a zůstaňte nám věrní!
Hermelínům zdar - a těm dobrým především!!!

Agent Gerald

Žádné komentáře:

Okomentovat