pátek 14. června 2013

Budvarka "Kulaťák" Dejvice

Kulaťák, vyhlášená přažská křižovatka, pro neprežáky - Vítězné náměstí, skrývá mimo slušně nacpané dopravní situace také pár kvalitních restauračních zařízení ve svém okolí. Jednou z nich je má oblíbená Budvarka, kloubící dobré jídlo, pivo a stálou přízeň zákazníků. V exponovaných hodinách je těžké tu sehnat místo, ale pokud ho dostanete, určitě nebudete zklamaní. V letních měsících se tu objevuje malá zahrádka a jste-li fanouškem sportovních přenosů, přijdete si zde na své. Ovšem bez rezervace ani ránu.

Budvarka Dejvice (Wuchterlova 336/22, Praha 6 - Dejvice, 160 00)





1. Vzhled a dekorace na talíři - 5
Tradiční hermelín mě na první pohled odzbrojil. Možná to bude mou sentimentalitou, možná tím, že už jsem hermelín asi tak 3 týdny neměl. Každopádně tento chlapík se povedl.
2. Vyzrálost sýru a náplň - 4
První kous - wau. Jemná smetanová chuť rozplývající se na jazyku, jen náplň cítím až po velkém soustředění a snad bych ho nechal ještě maličko vyležet.
3. Paprička, cibule, koření - 3
Velká paprička, jemně pálivá, spíš méně - než více, koření decentní, ale hlavní problém vidím v cibuli! Ne že by mi uplně vadila, ale syrová cibule je prostě mínus!
4. Pečivo - 5
Lahodné, jen se za něj musí platit zvlášť 15kč. Řekl bych, že je to takový nešvar českých restaurací, vyrýžovat penízky, kde to jen jde. Chtělo by to víc srdce a je to dost tricky, pro ty co to neznají.
5. Celková chuť - 4
K dokonalosti ji chybí jen málo, pochutnání luxusní! 


Budvarka na Kulaťáku nezklamala. Vysoká kvalita je však také vykoupena vyšší cenou, přičemž hermelín za 59kč se zdál velmi cenově přijatelný, když k tomu však připočtu cenu pečiva, dalších 15kč, dostáváme se přece jenom na 74kč, což už může být docela dost. 
Z mých mnohých zkušeností se tentokrát pochlapila obsluha, obvykle bývá decentně arogantní, ale dneska nebyla. Ve speciální kategorii udělím bod 1 a to za velmi dobrou kroužkovou 12ku, která je luxusní a v horkých dnech výborně maže. 
Celkem si hermelín z Budvarky zadělal na skvělých 22 bodů a stává se naším druhým nejlepší hermoušem. Jupííí.

Sláva všem hermelínům a hurá do ochutnávání!
Prázdniny se blíží a třeba se potkáme na Velké sýrové nakládačce 23.6. 2013 na Vyšehradě.
Zdar všem hipsterům a těm co mají rádi hermouše především!!!

Žádné komentáře:

Okomentovat