čtvrtek 2. dubna 2015

Jamajka Anděl

Tato, skoro by se dalo říct, legendární čtyřka se stále živou atmosférou ukrytá kousíček od všepulzujícího Anděla nabízí mnohem víc, než by se na první pohled zdálo. Mezi klenoty Postřižinského piva se zde na páté pípě střídají lokální minipivovary. K mému velkému překvapení dokonce až, počkejte si na to, z Dolních Bojanovic. To se jen tak nevidí, že by z vaší rodné hroudy známé především kvůli vínu, exportovali pivo až do Prahy, a jaké pivo. Hold časy se mění a jestli je to dobré víno či pivo, na tom zas až tak moc nesejde. Nás však zajímá především král sýrů, který je středobodem celého blogu. Co na zdejšího krále říkáme, najdete v dnešním sloupku!

Jamajka (Straropramenná 23, Praha 5)
info@pivnicejamajka.cz





1. Vzhled a dekorace - 3
Další klasik na obzoru.
2. Vyzrálost sýru - 4
Přesně tak, jak to mám rád - trošku více konzistentní.
3. Paprička, cibule, koření - 2
Chybí jak paprička, tak extra cibulka. Koření decentní - sladká paprika napovrchu, uvnitř bazalka a troška cibule.
4. Pečivo - 3
Neurazí, nepotěší.
5. Celková chuť - 5
Překvapila a to velmi. Ta zvláštní, old school atmosféra celého podniku jí musela napomoci, jelikož chuti nemám co vytknout.

Cena 53Kč

Dneska již legendární smíchovská hospoda má prostě něco do sebe. Atmosféra je jako za starých časů a poctivé číšnice vás něněchají pojít žízní. Chuť hermelína je unikátní a když pomineme obvyklé neduhy podobných čtverek je 17 bodů zasloužených. Navrch však dávám ještě dva. Jeden za skvělé pivo a to nemluvím jenom o tom z Bojanovic, a druhý za výtečnou atmosféru, za kterou jsem vlastně jdete především. Jen tak dál.

Hermelín na hrad. Zdraví Gerald a Soňa!

Hodnocení 19 bodů

Žádné komentáře:

Okomentovat