sobota 19. května 2012

Na začátku bylo slovo - hermelín

Tahle pochoutka patří k českým restauračním zařízením skoro tak neodmyslitelně jako dobré pivo. Jelikož je u nás hodně příznivců onoho kouzelného moku, není překvapením, že je zde i spousta milovníků nakládaného hermelínu. Já ani moje kámoška Anča nejsme výjimkou. Pivo sice piju dneska už jenom já, ale posedlost hermelínem nám zůstala oběma. Po nesčetných filozofických dýcháncích, kdy jsme málem přišli na odpověď výskytu flotily Aštara Šerana u planety Jupiter, jsme si naše setkání chtěli trošku vylepšit. To, co z toho vzniklo, by se dalo prezentovat jako nový konverzační kroužek, kde se bude debatovat nejenom o moderních filozofických otázkách, ale nově i o smyslu hermelínu ve vesmíru, respektive o jeho fenomenologickém významu a chuti v České republice. Aby se naše setkání hned tak nevyčerpaly, rozhodli jsme se, že podrobíme české hospody a jejich vychytané hermelíny přísnému hodnocení našich chuťových buněk. Nech tento blok slouží jako svědek oněch setkání a recenze hermelínů ať pomůže všem opravdovým milovníkům této neskutečné pochoutky.


Žádné komentáře:

Okomentovat