pondělí 11. května 2015

Malá Bretaň

Jedním slovem útočiště dobré naděje, i tak by se dala definovat atmosféra malé přístavní hospůdky ve francouzko-bretaňském stylu, jež se schovává v samotném centru Prahy kousek od Národní. Interiér oplývá kromě plachetnic také dřevěnou výzdobou připomínající podpalubí zaoceánských korábů a výběrem  námořnického pití (rumů). Do brzkých ranních hodin si zde také můžete pochutnat na kuchařském umění svérázného Francouze. Jak se mu podařil připravit přístavní nakládaný hermelín zjistíte v dalším hermelínovém příspěvku.

Malá Bretaň (Opatovická 13, Praha 1)
info@malabretan.cz







1. Vzhled a dekorace - 4
Klasický hermouš, tak jak má být.
2. Vyzrálost sýru - 4
Skoro ideální naloženost.
3. Paprička, cibule, koření - 4
Cibule byla a hodně, papričky byly a dobré, koření bylo a příjemně pálilo.
4. Pečivo - 2
Slabý podprůměr.
5. Celková chuť - 4
Plná tvarohová chuť, která chutnala a moc.

Cena 79 Kč

Dneska to v Bretani bylo za 18 bodů. Musím však vyzvednout skvělou obsluhu, která dělala tohle místo místem. Žádná prosba nebyla nevyslyšena a poslední jídlo jsme objednávali v 1:30 ráno. Přidejte k tomu stylový interiér a až na to kouření skvělý bárek. Přidávám dva body navíc a jeden za to kouření odčítám. A co vaše zkušenost s místním přístavním hermoušem? Chutnal vám?

Zdraví agent Gerald a přeje hermelínovou nakládku!

Hodnocení 19 bodů

Žádné komentáře:

Okomentovat