úterý 4. března 2014

Pivnice U Kata

Nenápadná pivnice schovaná přímo za Staroměstským náměstím situovaná do podloubí ulice U Radnice, nabízí malý, trošku zakouřený ráj, kam se můžete schovat před všemi turistickými pastmi, jež okolí Staromáku oplývá. Interiér zdobí sředověká výzdoba, dřevěné posezení a odměřená obsluha, jež se s ničím nemaže, proč by taky? Zajímalo nás, zda zdejší pacholek hermelínský nabývá také středověkých chutí a vůní a jestlipak nás na konci nečeká nějaké překvapení. Tak vzhůru za sýrovým dobrodružstvím!

Pivnice U Kata (U radnice 6, 110 00, Praha 1)
info@pivniceukata.cz







1. Vzhled a dekorace na talíři - 3
Staročeské vzezření, tradiční, jen nechápu, co chtěl kuchař říct tím neodolatelným okurkem (asi pozůstatek z doby rudé, dávno minulé).
2. Vyzrálost sýru - 3
Vyzrálost se jim fakt nepovedla, hermouš byl tvrdý jak pečovo po půl roce a nedal se pořádně krájet. V chuti to však nepřekáželo a zjistil jsem, že mi ona tvrdost  nevadí.
3. Paprička, cibule, koření - 3
Paprička byla vyvážená se střední pálivostí, cibule bylo opět málo a v koření dominoval pepř.
4. Pečivo - 3
Uvítal bych o jeden kousek chleba navíc, 3 plátky nedostačují, jinak pečivo čerstvé.
5. Celková chuť a náplň - 4
Zajímavým zpestřením tohoto domácí hermelínu byla náplň, která se skládala z neidentifikované náplně obohacené o zelené olivy. Docela dobrý nápad, který v celkové chuti hezky vynikal. Chuť bych dále definoval jako čistě hermelínovou s oním olivovým závojem.
Cena: 65 Kč


Dalo by se říct, že tahle fajnová čtverka dostála svému jménu. Nic speciálního nečekáte a také nedostanete. Avšak na jedničku, mimochodem moc dobrého plzeňského piva, a jeden hermelín by to stačit mohlo, zvlášť když jste zajatí v centru Prahy. Pivnice U Kata si vysloužila celých 16 bodů, tentokrát bez extra příhozů, které by mohli být pouze za dobré pivo a historickou výzdobu. Vzápětí bych však ubral minimálně bod za překouřený enviroment a podivnou atmosféru. Takže dneska za 16náct!

A jak vám chutnal zdejší hermelínový zázrak? Pochlubte se hermologové!!!
Za expediční jednotku - agent Gerald.

2 komentáře:

  1. HUS23, nejlepsi nakladany hermelin v Praze... skutecne mili agenti, to jste jeste neochutnali!

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za tip! Pojedeme na průzkum...-))

    OdpovědětVymazat