úterý 19. listopadu 2013

Dejvická Nádražka

Legendární punkové nádraží zažilo již ne jednu kvalitní akci a nebylo tomu jinak ani tentokrát. Spolu s týmem Balcony TV Praha jsme se vydali objevovat taje kulinářského umění do velmi své“ hospůdky typologického ražení ala pátá cenová. Trošku jsme si zaskotačili. Přišel na řadu i fotbálek s doprovodnou uměleckou vložkou – hrou na klavír. Tímto děkuji Michalovi a Ewelíně za skvělou společnost, přičemž rytmy jejich hudebního vystoupení v mých žilách budou kolovat asi ještě pěkných pár měsíců. Díky.
Jak si toto undergroundové místo vedlo v žebříčku hermelínů zjistíte v našem dalším hermelínovém okénku.Tak směle do čtení!

Restaurace Dejvické Nádraží (Václavkova 1, 160 00, Praha 6, Dejvice)
http://nadrazka.cz/



Rozpustilý večírek s nutnou dávkou intelektuální debaty by nebyl kompletní bez maličké svačinky. A proto také tady zazněla památna věta: "přineste ten zdejší hermelínový zázrak". Nutno přiznat, že naše chuťové pohárky byly trošku ovlivněny nejen zdejšími chmelovými nápoji a tudíž se nám svět zdál o něco růžovější. Snad tento fakt neměl moc velký vliv na kvalitu pozdějšího hodnocení..-))

1. Vzhled a dekorace na talíři - 2-3
Dlouho jsem přemýšlel nad výrazem, který bych použil pro popis vzhledu, čili naší první kategorie. Nakonec jsem zůstal věrný svým poznámkám a název - ultra minimál -  nechám.
2. Vyzrálost sýru - 4
Co můžu vyzdvihnout na celém hermelínu (nebo co to bylo za sýr) byla určitě naloženost, která nezklama a hodnotím ji jako jednu z těch lepších. Hold kluci ho vytáhli (z láku) v pravý čas.
3. Paprička, cibule, koření - 3-4
Málo cibule, ale fakt opravdu prach-bídně málo! Chilli pasta, kterou byl sýr potřen, aspoň splňovala základní předpoklady jak pro pálivost, tak pro chuť.
4. Pečivo - 2-3
Nutno říci, že žádná paráda to nebyla. Hold šumava z obchoďáku. V poznámce dále stojí, že prý se dá jíst, což je trefné.
5. Celková chuť a náplň - 3-5
Kde nic, tu nic. Nnáplň se prostě ke kuchaři tohoto hermelínu nedostala. To je také možná jeden z důvodů, proč nebyl rozříznut (hermelín, ne - kuchař). Co říci k chuti. Opět budu citovat doslova z mých poznámek: "Hermelín má zvláštní odér připomínající naložené ryby - sardinky". Má uplně jinou chuť, než normální hermouš, ale dobrou. Dokonce bych přidal, takovou "svou". Celková chuť je prostě a jednoduše zajímavá, ale s chutí normálního hermelínu velice těžko srovnatelná.
Cena: 45kč


Byl to hermelín nebo to nebyl hermelín? Každopádně se to jako hermelín tvářilo. Tento roztodivný kousek z Dejvické nádražky si vysloužil kouzelných 14-19 bodů. Ti, kdo si ho objednají minimálně po třech kouscích, můžou počítat s 19 body. Chudáci, kteří si na něm budou chtít pochutnat střízliví, musí počítat s body 14. Dobrodruzi, kteří stihnout před konzumací ještě 5 panáků, si můžou k 19 přičíst dalších 5 bodů navíc..-)) Jako dobrodruh připisuji zdejšímu hermouši ještě další 2 body. První za úžasný kulturní environment a druhý za funkční klavír, který bych přece jenom zde nečekal. Jeden bod však musím následně odečíst a to pro nesnesitelný cigaretový čmoud a zápach. Hold pátá cenová je pátá cenová. Sečteno a podtrženo, hermelín z nádražky dneska za 15 až 20 bodů!

Co vy na to? Těším se na vaše ohlasy!
S přáním méně punkových hermelínů váš agent Gerald.

Žádné komentáře:

Okomentovat